Снимка: БГНЕС

АПИ не може да съгласува предложената от Столична община временна организация на движението при детелината на бул. „България“ и Софийския околовръстен път, защото тя не гарантира безопасността на движението. Столична община няма право да пусне трафика, докато не осигури безопасното преминаване на моторни превозни средства.

АПИ отговорно и в съответствие със законодателството изпълнява задълженията си за поддържане на републиканската пътна инфраструктура и съоръженията по нея. В тази връзка на Столична община са изпратени бележки по предложената от тях на 17 октомври нова временна организация и безопасност на движението (ВОБД). Тъй като тя не гарантира безопасността, АПИ и Областно пътно управление София няма да подпишат протокола за въвеждане на този ВОБД.

Столична община продължава да генерира обществено недоволство и отежняване на трафика със задръствания заради затворената детелина на бул. „България“. Припомняме, че на 8 октомври АПИ предостави за процедиране в Столична община временна организация и безопасност на движението и имаше готовност още тогава да осигури пускане на трафика през съоръжението. По неясни причини предложението не беше прието от общинската администрация и в АПИ още няма постъпило становище какви са съображенията за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase